Tillbaka

Välkommen till Stora Biokraft- och Värmekonferensen! 

Nu är det dags att anmäla sig till årets Stora Biokraft- och Värmekonferens som arrangeras av Svebio på Elite Stadshotellet i Växjö i samarbete med Växjö Energi, sågverkskoncernen VIDA och Energikontor Sydost. 

Vi inleder med tre studiebesök:

  1. Sandviksverket, Växjö Energis nyaste biobränsleeldade kraftvärmeverk. .
  2. Vidas sågverk i Vislanda.
  3. Småskalig kraftvärmeproduktion i Bräkne-Hoby.

Tone Bekkestad inleder konferensen

Efter lunch i Växjö inleds konferensprogrammet med att Tone Bekkestad, meteorolog och föreläsare, pratar under rubriken ”Klimatförändringar, extremväder och sommaren 2018. Hur det påverkar oss och vad vi kan göra?”

– Jag kommer att prata om klimatet, sommarens extremhetta – om detta var en engångsföreteelse, extremväder, samt hur detta påverkar samhället, skog och vattennivåer, etc, säger Tone.

Mer om programmet

Konferensen behandlar viktiga och aktuella ämnen som framtidens fjärrvärme, där vi bland annat får höra om lågtemperaturnät i Lund av Sara Kralmark från Kraftringen. Margareta Eriksson, Falu Energi och Vatten, pratar om partnerskap som vid värmeåtervinning från datahallar och samarbetet med Borlänge Energi. Vi kommer att höra två landskapsarkitekter, Ingrid Zetterlund och Rut Näsman, berätta om mervärdet med värme utomhus – vilken betydelse har fjärrvärmeuppvärmda bänkar under våra kalla årstider? Sen får vi givetvis höra om bränslemarknaden och hur den påverkas av extremväder. Det blir även debatt om bränsle, jämställdhet och kompetensförsörjning.

Vi ses i Växjö i den 13-14 november!

TILL PROGRAM OCH ANMÄLAN

Vi använder oss av cookies.Läs mer