Tillbaka

Svebio söker "Programdirektör Fasta biobränslen"

Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, är en intresseorganisation för företag och privatpersoner som är intresserade av miljö och förnybar energi med fokus på bioenergi från skog, åker och hav. I denna tjänst ges du möjlighet att komma in i en spännande bransch där det händer mycket och där varje medarbetare har en viktig roll i arbetet mot 100 % förnybar energi.

Vi söker en Programdirektör för fasta biobränslen gärna med erfarenhet från energisektorn som är civilingenjör, jägmästare/agronom eller har motsvarande kompetens.

Befattningens huvudsakliga innehåll är följande:

Som Programdirektör för fasta biobränslen kommer du bl. a att ansvara för verksamheten kring bränslepellets som vi driver tillsammans med Pelletsförbundet. Pellets används för värme och ångproduktion i fjärrvärme och industri, samt i kaminer och pannor i villasektorn. Under 2018 producerades i Sverige 9 TWh från pellets vilket i energital motsvarar ungefär fyra gånger den svenska produktionen av biogas eller hälften av Vindkraftsproduktionen 2018.

Arbetsuppgifter omfattar ledning av Pelletsförbundets kansli med arbete mot styrelsen, men också frågor om övriga fasta bränslen inom Svebio. Arbetet handlar om att sprida information och driva näringspolitik. Du ansvarar för vår Internationella pelletskonferens och för att representera oss och Pelletsförbundet i internationella forum. Du medverkar också i ett projekt om att sprida svensk bioenergiteknik till andra länder, där syftet är ökad export för medlemsföretag. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara:

  • Verka för rimliga villkor och förutsättningar för fasta biobränslen genom möten med politiker och beslutsförfattare, lobbying i media, anordna seminarier och konferenser.
  • Skriva debattartiklar i tidningar och göra inlägg i sociala medier.
  • Representera Svebio och Pelletsförbundet inom EU och internationella organisationer.

Befattningens kompetenskrav:

Du uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska såväl som engelska samt har goda kunskaper inom IT. Du bör personligen dela Svebios mål att vara den ledande företrädaren och ett internationellt föredöme för att utveckla bioenergi i ett hållbart samhälle. Som person är du öppen, social och har stort intresse, driv och kompetens för att utveckla verksamheten.

Befattningen är direkt underställd VD. Tjänsten är placerad på Svebios kontor i trevliga lokaler på Kammakargatan 22 inte långt från Hötorget i Stockholm. Frågor om tjänsten ställs till VD på Svebio Gustav Melin, 0705244400. Sista ansökningsdag är 2018-03-17 och ansökan mailas till gustav.melin@svebio.se.


Vi är ett mindre företag med elva anställda som driver näringspolitik, konferenser, två tidningar och projektverksamhet. Verksamheten är både svensk och internationell. Mer information om Svebio finner Du på vår hemsida www.svebio.se

Vi använder oss av cookies.Läs mer