Tillbaka

Program för Svebios Vårmöte och Årsmöte 5 april

Nästa vecka är det dags för Vårmöte och Årsmöte för Svebio. Vi bjuder in till en spännande dag med diskussioner om energi och klimatpolitik.

PROGRAM

09.00 Kaffe och registrering, SVEA Konferens & Matsal, Holländargatan 10, Stockholm

09.30 Svebios årsmötesförhandlingar och utdelning av Jan Häckners bioenergistipendium
(öppet för alla, men endast Svebios medlemmar har rösträtt)

11.30 – 16.30  VÅRMÖTESKONFERENS

Svebios vårmöteskonferens bjuder på spännande diskussioner om energi och klimatpolitik. Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio, berättar om EU:s nya Förnybartdirektiv och hur den svenska energiförsörjningen och Svebioföretagen kan komma att påverkas.

Efter lunch fortsätter Håkan Sköldberg från Profu, som berättar om hur Energiöverenskommelsen påverkar värmemarknaderna.

Frank Krönert, energimarknadsexpert, SWECO Energuide, talar sedan om marknaden för el och certifikat efter Energiöverenskommelsen – hur blir det?

Därefter kommer leder Gustav Melin ett samtal med Rickard Nordin, Riksdagsledamot C och representant i Energikommissionen, Håkan Sköldberg och Frank Krönert om konsekvenser av Energiöverenskommelsen, vilken roll kan kraftvärme och bioenergi komma att spela?

Vi avslutar dagen med att lyssna på Max Jönsson, Vd Chemrec, och Tomas Ekbom, Svebio/BioDriv, som diskuterar vilka effekterna blir av reduktionsplikt för drivmedel och om reduktionsplikt ger möjligheter för investeringar. Välkommen!

PROGRAM OCH ANMÄLAN HITTAR DU HÄR

 

Vi använder oss av cookies.Läs mer