Tillbaka

Är du Svebios nya kommunikatör/digitala strateg?

Vill du jobba med kommunikation och digital strategi på en intresseorganisation för alla som är intresserade av miljö och förnybar energi med fokus på bioenergi från skog, åker och hav?

nytt jobb

Din roll:

  • Som Svebios kommunikatör och digitala strateg kommer du att driva arbetet med att utveckla och förvalta vår webbplats, innehåll, nyhetsbrev, sociala medier, nyhetsrum med mera.
  • Du skriver och redigerar texter, artiklar och pressmeddelanden.
  • Du tar fram, publicerar, paketerar och sprider information i våra kanaler baserad på organisationens strategiska frågor. Du använder med fördel även format som film och ljud.
  • Du producerar och assisterar i framställandet av presentationer, statistik och övrigt informationsmaterial.
  • Du deltar i att översätta nyheter och omvärldshändelser till kundvärde på ett sådant sätt att varumärke och innehåll stärks långsiktigt.
  • Du leder utvärderingen av våra digitala kanaler så att medlemmarnas behov tillgodoses.
  • Du deltar även i utvecklingen av våra tidningar och deras digitalisering.
  • Du är kontaktperson och kravställare mot leverantörer och webbutvecklare när det gäller utvecklingsbehov för våra webbplatser.

Vem söker vi?

Du har en examen eller motsvarande inom kommunikation eller digital strategi och har erfarenhet av att arbeta strategiskt med innehåll och av de för rollen aktuella arbetsuppgifterna.

Du är en skicklig skribent med god social kompetens och vana vid att skapa texter och annat innehåll på både svenska och engelska.

För att trivas tror vi att det är viktigt att du har ett intresse för hållbarhetsfrågor. Du är ansvarstagande, prestigelös och strukturerad med intresse, driv och kompetens för att utveckla verksamheten. Du kan jobba självständigt och är en bra lagspelare i teamet. Du bör personligen dela Svebios mål att vara den ledande företrädaren och ett internationellt föredöme för att utveckla bioenergi i ett hållbart samhälle.

Övrigt

Svebio är ett mindre företag med elva anställda som driver näringspolitik, konferenser, två tidningar och projektverksamhet i Sverige och internationellt. Hos oss blir du en del av en spännande verksamhet inom ett område där det händer mycket och där varje medarbetare har en viktig roll i arbetet mot 100 % förnybar energiförsörjning.

Vi arbetar idag med WordPress samt med externa tjänster som MyNewsdesk, Google Analytics, Retriever, Storykit, Mailchimp, Shopify med mera. För produktion av informationsmaterial använder vi Creative Cloud. Självklart har du erfarenhet av Office-programmen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning, med start under hösten. Tjänsten är placerad på Svebios kontor i trevliga lokaler på Kammakargatan 22 inte långt från Hötorget i Stockholm.

Är du intresserad?

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Berätta i din ansökan varför du tänker att Svebio kan vara rätt arbetsplats för dig.

Sista ansökningsdag är 10 september 2021. Vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt.

Ansökan mailas till gustav.melin@svebio.se

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten ställs till Gustav Melin, VD på Svebio, 0705-244 400.

Mer information om Svebio finner du på www.svebio.se

Vi använder oss av cookies.Läs mer