Stora biokraft- och värmekonferensen

Stora biokraft- och värmekonferensen

Ökad biokraft och biovärme för Sveriges energiberedskap!

Anmälan

Svebios årliga branschträff för fjärr- och kraftvärmeaktörer och bränsleleverantörer. 

Konferensen är en av årets viktigaste mötesplatser för bioenergibranschen. Branschkollegor för erfarenhetsutbyte och nätverkande samt för att ta del av och diskutera forskning & utveckling, näringspolitik och aktuella ämnen.

Årets tematiska tyngdpunkt kommer av naturliga skäl att ligga på försörjningstrygghet och energiberedskap, och om biokraftens och biovärmens stora bidrag inom dessa områden.

Dag 1, TISDAG 21 NOVEMBER

De värmländska konferensdagarna inleds med tre studiebesök, där man kan välja att besöka Karlstad Energi eller besöka anläggningar som använder sig av AKJ Energiteknik eller Againitys teknik. Därefter följer en stärkande lunch på Karlstad Conference Culture Centre, varpå konferensen börjar.

Med den vackra Klarälven i bakgrunden inleds konferensen med huvudtalarnas presentationer kring temat ”Ökad biokraft och biovärme för Sveriges energiberedskap”. Vart både Sveriges försörjningstrygghet och bioenergi är på väg i dessa tider kommer här att avhandlas, och ge en bakgrund för konferensdagarnas övriga presentationer.

Därefter följer energiska framföranden kring rubriken ”En stabil och prisvärd bioenergiförsörjning”.

Konferensens första dag avslutas med ett mingel på Lars Lerinmuséet Sandgrund och med en middag på Karlstad Conference Culture Centre. Under middagen uppträder de värmländska stjärnskotten Hebbe Sisters.

Dag 2, ONSDAG 22 NOVEMBER

Nästa morgon får de väl utsövda konferensensdeltagarna ta del av de aktuella diskussionerna kring ämnet ”Ökad bioeffekt för Sveriges elsystem”. Efter fikat fokuserar vi på några av de senaste utvecklingarna inom värme under parollen ”Biovärmen skyddar samhället under beredskap och kris”. Direkt efter lunchen inleds konferensens sista pass, där fokus ligger på det relevanta temat ”Om bränsletillgången i orostider”.

Parallellt med själva konferensen har vi vår traditionella roll-upp utställning med de senaste teknikerna och lösningarna som bioenergibranschen kan erbjuda såväl fjärr- och kraftvärmebranschen som näringslivet i övrigt.

Som vanligt ser vi fram mot en konferens där viktiga och relevanta ämnen avhandlas, där bioenergins fram- och motgångar diskuteras, och där det i goda vänners lag som alltid är högt i tak.

Hjärtligt välkomna!

SVEBIO

Fullständigt program

Vi använder oss av cookies.Läs mer