Lunchmingel och invigning av BioDriv Öst

Anmälan

BioDriv Öst är den nya storregionala kraftsamlingen för fossilfria transporter. Satsningen är redan i full gång och samlar över 40 aktörer från offentlig sektor, näringsliv och forskning som vill samverka i omställningen till fossilfria transporter i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Östergötland, Örebro och Västmanlands län.

Den 3 oktober går startskottet för satsningen i Uppsala. Kom på lunch, delta i invigningen av det nya nätverket och ta chansen att diskutera och få svar på dina frågor om transportsektorns omställning.

Program

  • Maria Gardfjell (MP), kommunalråd i Uppsala kommun med ansvar för klimat och trafik, hälsar välkommen och berättar om Uppsalas satsningar på fossilfria transporter.
  • Johan Wadman, trafikdirektör Region Uppsala och ordf. i Biogas Öst inviger BioDriv Öst tillsammans med Jenny Lundström (MP), ordf. i Regionala utvecklingsnämnden och vice ordf. i Kollektivtrafknämnden, Region Uppsala.
  • Anna Schnürer, SLU och Johan Laurell, RISE berättar kort om spännande nyheter från forskningen.
  • Panelsamtal och frågestund med nationella expertorganisationer: hur ser olika aktörer på omställningen till fossilfrihet? Vad händer i närtid med nya förslag till styrmedel? Hur kan Sveriges klimatmål för transporterna driva på hela EU? Deltagare i panelsamtalet: Olle Johansson vd Power Circle, Beatrice Torgnyson Klemme vd Biogas Öst & BioDriv Öst, Tomas Ekbom programdirektör BioDriv SVEBIO, Björn Aronsson verksamhetsledare Vätgas Sverige, Hanna Stenegren 2030-sekretariatet.

OBS! Begränsat antal platser. Sista dag för anmälan är 27 september. Vi bjuder på lättare lunch och arrangemanget är kostnadsfritt men ej avbokad plats 48 h i förväg debiteras 500 kr.

Läs mer här

Vi använder oss av cookies.Läs mer