Tillbaka

Välkommen på presentation av Svebios "Färdplan bioenergi – så möter vi behovet av bioenergi för fossilfritt Sverige", 16 januari i Stockholm

Bioenergi och elektrifiering är de två huvudspåren för att skapa ett fossilfritt Sverige och ett näringsliv med klimatneutral konkurrenskraft. Det visar de färdplaner som tagis fram inom Fossilfritt Sverige och inom IVA:s projekt Vägval för klimatet.

Ökade volymer biobränslen kommer att behövas både inom industrin, för elproduktion och tillverkning av biodrivmedel för vägtransporter, flyg och sjöfart. Sverige har redan idag en ledande position inom bioenergi, och bioenergi är den största energikällan i vår energianvändning.

  • Hur mycket kan vi öka produktion och användning av biobränslen?
  • Hur mycket biomassa finns det som kan användas i Sverige?
  • Vilka är potentialerna? Hur ska vi se på handel med biomassa och bränslen?
  • Vilken teknikutveckling kan vi vänta oss?

Svebio har utarbetat en vision för bioenergi – en ”Färdplan bioenergi” som belyser de här frågeställningarna. Denna vision presenteras på Nalen den 16 januari där du även får möjlighet att lyssna på flera intressanta presentationer.

Plats: Nalen, konferenslokal Stora Salen
Ingång Regeringsgatan 74, Stockholm

Det går att följa seminariet, på plats eller via webbsändningen. Sändningen börjar 13.00 och pågår till cirka 15.00.

Hela programmet och anmälan hittar du här

Pål Börjesson, Serina Ahlgren, Rolf Björheden, Karin Medin, Kjell Andersson, Gustav Melin, Svante Axelsson, Robert Andrén och Munter.

Deltagandet är kostnadsfritt men anmälan krävs.

 

Vi använder oss av cookies.Läs mer