Tillbaka

Nytt nummer av Bioenergi ute!

I Bioenergi nr 6-2018 kan du  läsa om effektiv bränslehantering, sönderdelning och sortering av biobränslen och avfall. Läs om anläggningar för energiåtervinning ur avfall. Vi fortsätter bygga på den allt längre listan med goda exempel på hur fossila bränslen kan ersättas med förnybara biobränslen för att minska klimatpåverkande utsläpp inom närvärme och industri.

Läs om CEAB i Avesta som arbetar med energiåtervinning från avfall, Morbarks återkomst till svenska marknaden, en effektiv lösning för att öppna RDF-balar och det stora lyftet i Västerås.

Tidningen Bioenergi innehåller också artiklar om nya investeringar i ökad kapacitet för pelletsproduktion, som görs av Vida Energi i Hok och Södra i Långasjö.

Bioenergi nr 6-2018

Vi skriver även om flera goda exempel på företag som har minskat sina klimatpåverkande utsläpp genom att uppgradera sina energisystem från fossila bränslen till bioenergi, till exempel Svegro på Färingsö, Thomas Betong och Orkla Foods i Frödinge. Trevlig läsning!

Du som är prenumerant eller medlem i Svebio kan läsa Bioenergi nr 6-2018 som e-tidning. Gå direkt till nya numret och logga in med samma inloggningsuppgifter som för Bioenergi nr 5-2018. Papperstidningen kommer ut i slutet av vecka 50 eller i början av vecka 51.

Vi använder oss av cookies.Läs mer