Tillbaka

Kom och diskutera bioenergibranschens utmaningar på Stora Biokraft- och Värmekonferensen!

Bioenergibranschen påverkas starkt av Energiuppgörelsen och av kommande EU-direktiv. Låga el- och bränslepriser, obligatoriska hållbarhetskriterier och skärpta utsläppskrav är bara några av de faktorer som företagen måste förhålla sig till. Kostnader och lönsamhet står i centrum. Vem vinner och vem förlorar? Och hur påverkas din verksamhet?

Välkommen till Svebios Stora Biokraft- och värmekonferens på Högbo Brukshotell i Sandviken 14 – 15 november. Programmet börjar nu ta form med många kunniga föredragshållare. Delta också i något av våra studiebesök:

Studiebesök 1: Bomhus Energi, med ett av Sveriges största biokraftvärmeverk, byggt 2013, som ligger inne på BillerudKorsnäs område och samägs av Gävle Energi och BillerudKorsnäs.

Studiebesök 2: Biobränsleterminalen i Forsbacka, mellan Gävle och Sandviken, där biobränslen från Mellanskog lastas på tåg för leverans till Fortums kraftvärmeverk i Värtan.

Bussar till studiebesöken avgår från Högbo Brukshotell 09.15 och Gävle Central kl 10.00. 

Det möjliggör att ta tåg från stora delar av Mellansverige på morgonen och att ta första morgonflyg från övriga landet för vidare resa med tåg från Arlanda till Gävle. Bussarna går efter studiebesöken direkt till lunchen på Högbo Brukshotell.

Läs mer i programmet och anmäl dig

Vi använder oss av cookies.Läs mer