Tillbaka

Klimatsmarta biodrivmedel redo för "takeoff". – Lyssna på experterna 19-20 september i Göteborg!

Advanced Biofuels Conference ger dig det senaste om förnybara bränslen, teknologier och produktionsanläggningar. Möt ledande experter och företag från hela världen. Det här är konferensen för dig som är aktiv i en hållbar transportsektor: "We are ready for takeoff!".

Advanced Biofuels Conference

Sverige har ett tufft klimatmål för transportsektorn. EU tar beslut om politiken för drivmedel fram till 2030. Allt detta förändrar villkoren för marknadens aktörer. Konferensen ger dig insikter om hur spelplanen ser ut och vad som kommer hända – vad betyder det för dig?

Aldrig har Sverige använt så mycket biodrivmedel som under 2018, var femte liter är nu förnybar. Aldrig har så många företag investerat samtidigt i så mycket ny produktion och så brett.

Kom, lyssna, diskutera och förstå vad som händer för alla aktörer inom transport, miljö och klimat!

DET HÄR FÅR DU:

  • +150 internationella delegater från mer än 20 länder som samlas för att diskutera läget kring biodrivmedel i politik, styrmedel, transporter, klimatnytta och hållbarhet.
  • 30 internationella föredragshållare om senaste projekt och teknologier, nya biodrivmedel och aktuella mångmiljardinvesteringar i bioekonomin och bioraffinaderier.
  • Två intressanta studiebesök den 18 september vid St1 raffinaderi i Göteborg om etanol och kommande HVO och vid Södras stora fabrik i Värö – från skogsplantage till träprodukter.
  • Fullmatade konferensdagar om biodrivmedel: biogas, biodiesel (RME och HVO), bioetanol (E10 och E85, ED95), biometanol, bio-DME och biojet för landtransporter, flygtrafik och sjöfart.
  • Paneldebatter om de nya EU-direktiven, nya regler för hållbarhetskriterier, dagens och nya råvaror och framtiden för svenska och importerade biodrivmedel.

VAD ÄR NYTT OCH HETT OCH VILKA FRÅGOR BESVARAS?

  • Marknaden förändras med reduktionsplikten och bränslebytet. Ökat fokus på hållbarhet, spårbarhet och klimatreduktion. Svenska företagen investerar i produktion, som E.ON, Preem, RenFuel, Rottneros, Setra, SCA, Stora Enso, St1, SunPine, samt Södra. Experter och ledande bolag presenterar sina nyheter.
  • Kommer Förnybarhetsdirektivet ta död på etanol eller kommer det en nysatsning? Vad innebär ett tak för åkerbaserade biodrivmedel? Räcker råvarorna till att ersätta alla fossila bränslen? Klarar vi klimatet med utvecklingen på biodrivmedel och politiska målen? Vad händer i USA, Kina och Indien?
  • Vad händer med HVO100 och palmolja? När kommer HVO från sågspån och när kommer etanol och metanol från sopor? När kan alla dieselbilar köra på HVO100? Hur kan svensk biogas konkurrera? Vad innebär klimatmärkning av drivmedel?

TILL PROGRAM & ANMÄLAN

Kontakt: Tomas Ekbom, Svenska Bioenergiföreningen, konferensgeneral 08-441 7083.

Vi använder oss av cookies.Läs mer