Tillbaka

SVEBIO söker Ekonomiadministratör!

Deltid 75 % eller heltid.
Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, är en intresseorganisation för företag och privatpersoner som är intresserade av miljö och förnybar energi med fokus på bioenergi från skog, åker och hav. I denna tjänst ges du möjlighet att komma in i den spännande och lockande bransch som Svenska Bioenergiföreningen verkar inom. Det är en verksamhet där det händer mycket och där varje medarbetare har en viktig roll i organisationen.

Vi söker en ekonomiadministratör med några års erfarenhet från praktiskt ekonomiarbete. Vi är ett litet företag med tio anställda som driver näringspolitik, konferenser, två tidningar och projektverksamhet. Verksamheten är både svensk och internationell och ekonomiarbetet innefattar därför också internationella frågor. Vi söker en ekonom med erfarenhet av modern redovisning med automatiserade system.

Befattningens huvudsakliga innehåll är följande:

Som ekonomiadministratör hos oss kommer du att ansvara för Svebios ekonomiadministration. Kontoret är beläget i nya fina lokaler vid Hötorget i Stockholm. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara:

  • Ansvar för Svebios ekonomiadministration såsom fakturering, bokföring och sammanställning av Svebios månadsrapporter, delårsrapporter och årsbokslut, inklusive budgetar, prognoser och investeringsuppföljning.
  • Ansvara för personaladministration och lön.
  • Lägga upp projektbudgetar och följa upp att projekten följer budget, samt bidra till att höja den ekonomiska medvetenheten i hela organisationen.
  • Att vara delaktig och stötta vår konferensverksamhet.
  • Ansvara för det praktiska i den dagliga kontorsverksamheten.

Rollen kommer även innehålla andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten samt fungera stöttande mot de andra i organisationen.

Befattningen är direkt underställd VD.

Befattningens kompetenskrav:

Vi ser att du som söker har en utbildning, gärna på högskolenivå eller motsvarande, inom ekonomi med inriktning på redovisning/revision och har arbetserfarenhet från att tidigare ha arbetat inom ekonomi. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska såväl som engelska samt har goda kunskaper i grundläggande kunskaper inom IT och grundläggande kunskaper i arbetsrätt.

Som person är du noggrann, har god analytisk förmåga och är stresstålig då det periodvis kommer att vara högt tryckt på arbetsplatsen. Vidare ser vi att du har hög grad av servicemedvetenhet och är hjälpsam, tillmötesgående och snabbtänkt. Du är resultat, kostnads- och lönsamhetsmedveten och van att arbeta mot uppställda mål. Du har god kommunikativ förmåga och har tidigare arbetat i något ekonomiprogram med ekonomiuppgifter.

Svebio verkar för ett ökat utnyttjande av bioenergi på ett ekonomiskt och miljömässigt optimalt sätt. Svebio talar för goda, teknikneutrala villkor för produktion av bioenergi i Sverige, men också i Europa och i övriga världen. Svebio ska vara den ledande företrädaren och ett internationellt föredöme för att utveckla bioenergi i ett hållbart samhälle.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Tjänsten kan fungera som deltid. Placering är på vårt kontor i Stockholm.

Frågor om tjänsten ställs till VD på Svebio Gustav Melin, 0705 244400.

Sista ansökningsdag är 2018-06-10 och ansökan mailas till gustav.melin@svebio.se.

Vi använder oss av cookies.Läs mer