Vilken roll tar OPEC i energiomställningen?

Vårens låga oljepriser och sinande intäkter har varit påfrestande för OPEC-länderna. Vad händer med satsningarna på ökad diversifiering och minskat fossilberoende när pengar för dessa investeringar uteblir? Samtidigt har vi sett Saudiarabien, USA och Ryssland i ett ovanligt samförstånd under våren. I ett direktsänt digitalt seminarium diskuterar vi hur stabil den gemensamma synen på oljepriset är och konsekvenserna av de nya geopolitiska relationerna framöver.

Energimyndighetens forum för globala energifrågor välkomnar dig till ett direktsänt digitalt seminarium. Tillsammans med Dr Bassam Fattouh, direktör för Oxford Institute for Energy Studies, får vi en bild av hur de låga oljepriserna påverkar sociala och ekonomiska reformer i OPEC-länderna och vilken roll OPEC kan ha i energiomställningen. Seminariet lyfter också vad vi kan förvänta oss framöver av de geopolitiska konsekvenserna av relationen mellan USA, Saudiarabien och Ryssland.

Praktisk information

Datum: Tisdag 8 september, kl. 09.00-10.00.
Plats: Seminariet hålls digitalt via Teams, det är dock inte nödvändigt att ha Teams för att kunna delta. En länk skickas ut till anmälda deltagare strax innan seminariet.
Anmälan: Senast den 7 september kl. 10.00 till energiforum@energimyndigheten.se

Seminariet är kostnadsfritt och hålls på engelska.

Vi använder oss av cookies.Läs mer