Tillbaka

Nytt nummer av Bioenergi ute!

Nu kan du som prenumerant eller medlem i Svebio läs Bioenergi nr 2-2021 som e-tidning. Detta nummer av Bioenergi har huvudtemat biobränsleleverantörer. Fokusområden är pelletsproduktion och användning samt industrikonverteringar.

Detta nummer innehåller även en ny översikt med de största leverantörerna av fasta biobränslen i Sverige. Omsättningen under 2020 var oförändrad räknat i kronor men har minskat räknat i energi.

Minskad pelletsproduktion

Bioenergis enkät till alla pellets producenter i Sverige visar att pelletsproduktionen 2020 minskade med 2,6 procent. Storleken på marknadens användning av pellets är mer svårbedömd. Hur mycket påverkar lagerförändringar? En uppdaterad pelletskarta följer med papperstidningen och finns att ladda ned här.

Asfalt och betong med låga utsläpp

Inom industrikonvertering skriver vi om NCCs arbete för att ersätta fossil olja med pellets och bioolja i alla sina 29 asfaltverk i Sverige. Linda Löwhagen förklarar hur NCC räknar för att få fram hur låga utsläpp av koldioxidekvivalenter per ton som NCCs asfalt bidrar med.

Linda Löwhagen

Linda Löwhagen är miljöspecialist på NCCs division asfalt.

Läs mer i Bioenergi nr 2-2021

Vi använder oss av cookies.Läs mer