Tillbaka

Karolina Norbeck lämnar Svebio för nya utmaningar!

Kära Svebio-medlemmar, efter två år på Svebio så lämnar jag min roll som Programdirektör Fjärrvärme & Kraftvärme. Tiden på Svebio har varit toppen i en bransch av många trevliga och hjälpsamma biofantaster.

Jag har deltagit i roliga möten, knutit många nya coola kontakter och haft fina kollegor. Jag har arbetat i uppdrag och påverkat villkor och förutsättningar för bioenergin, fjärrvärmen samt kraftvärmen både nationellt och internationellt. Jag har suttit som expert i klimatpolitiska vägvalsutredningen och jag har varit nationell ledare för task 44 inom IEA Bioenergy där jag spridit allt bra vi gör inom bioenergi i Sverige.

Den fantastiska fjärrvärmen och kraftvärmen ligger mig varmt om hjärtat och jag blir lika rörd varje gång jag går in i ett värme- eller kraftvärmeverk som när jag för första gången såg ett – tänk att jag får vara en del av denna vackra och värdefulla svenska ingenjörskonst!

Alla rör, pumpar, pannor som tuffar på och värmer fruset land, ger lokal el (faktiskt så mycket som 30 % i flertalet städer) och fjärrkyla heta sommardagar. När det gäller fjärrvärme behöver man inte känna någon skam då biprodukter och spill nyttjas optimalt för produktion av värme och el.

I februari är det alltså dags att göra annat. Jag tillsammans med min kompanjon har startat företag inom klimatpositivt & kolsänkor. Att börja jobba i egen regi är en dröm som jag haft länge och nu är stunden inne. Jag spår en ljus framtid för fjärrvärmen, fjärrkylan och kraftvärmen som måste finnas ur ett fossilfritt systemperspektiv – vi klarar aldrig målen annars. Vi ses och hörs – tidigare än senare hoppas jag!

Bästa hälsningar,

Karolina Norbeck
Följ med gärna på LinkedIn
karolina.norbeck@klimpo.se
0705-799199

Vi använder oss av cookies.Läs mer