Tillbaka

Så stor skillnad gör Växjö Energi och Växjöborna för klimatet

Växjö Energis bidrag till klimatpåverkan är negativ, det vill säga utsläppen är lägre med Växjö Energis verksamhet än utan. Totalt bidrog Växjö Energi till att 243 000 ton koldioxid inte släpptes ut under 2017. Det visar det klimatbokslut för 2017 som presenterades av utredningsföretaget Profu i slutet av augusti.

–  Det är lika mycket som om alla i hela Kronoberg avstod från att köra bil under hela året. Det är fantastiskt, och som framgår av en nyhet genom Reuters nyhetsbyrå nyligen har Växjöborna under lång tid visat att samhällsutveckling och tillväxt går att kombinera med hållbar utveckling, på riktigt. Att använda Växjös lokala och förnybara fjärrvärme är ett bra exempel, säger Erik Tellgren, vd för Växjö Energi.

Besök Sandvik 3 under Stora Biokraft- och Värmekonferensen 

På Stora Biokraft- och Värmekonferensen berättar Julia Ahlrot, chef strategi och omvärldsrelationer, mer om Växjö Energis strategiska arbete för att ha god beredskap inför framtidens utmaningar.
Växjö Energi tar oss med på studiebesök till Sandvik 3, Växjö Energis nyaste biobränsleeldade kraftvärmeverk (104 MW) som togs i drift 2015.

Förutom visning av anläggningen kommer Växjö Energi berätta mer om sitt arbete med att bli helt fossilfria 2020 samt sitt framgångsrika jämställdhets- och rekryteringsarbete.

Det blir även intressanta diskussioner och presentationer om Klimatförändringar och extremväder, Forskning och innovation, CCS, Mänskliga mervärden av värme och ljus i stadsrummet, Ectogrid – framtidens termiska nät, hur Åre är först i världen med ett digitaliserat fjärrvärmenät med mera.

Väl mött i Växjö!

Till program och anmälan 

Här kan du läsa mer om arbetet och Växjö Energis klimatbokslut 2017.

Vi använder oss av cookies.Läs mer