Tillbaka

Tillsammans startar vi nu ”Swedish Bioenergy Climate Solutions”

Välkommen till ett uppstartsmöte där du som företagare och entreprenör är med och bestämmer inriktningen på projektet för hur vi etablerar svenska bioenergilösningar på de internationella marknaderna.

Projektet Swedish Bioenergy Climate Solutions har fått stöd av Energimyndigheten för att finansiera ett sekretariat som kan hjälpa till att nå ut internationellt med svensk teknik, innovationer och tjänster inom bioenergiområdetProjektarbetet leds av en projektgrupp bestående av RISE, Svebio, PelletsFörbundet och Skogforsk.

Gothia Science Park SKÖVDE

NärTorsdag 7 mars 2019, kl 09.30 – 15.30
Plats: Gothia Science Park, Kanikegränd 3, 541 23 SKÖVDE
Anmälan: Senast den 4 mars – kansliet@pelletsforbundet.se, eller telefon 0510- 285 30
Konferensen är gratis – vi bjuder på fika och lunch!

Ur programmet:

  • Prioriterade exportmarknader?
  • Vad kan projektet bidra med?
  • Vad vill ni som företag prioritera?
  • Hur ökar vi vår internationella närvaro?

Under mötet drar vi tillsammans upp riktlinjerna för hur vi ska arbeta. Detta är startpunkten för ett framtida samarbete och ett viktigt möte att delta i om du vill vara med och påverka inriktningen.

”Det finns en stor potential för export av svensk teknik och kunskap inom bioenergiområdet på marknader både inom och utanför Europa. Affärs- och tillväxtmöjligheter finns för många svenska bioenergiföretag bl.a. inom skogsbränsleteknik, salixteknik, biogas-, pelleterings och alternativa förädlingstekniker samt teknik för biobränslebaserad el- och värmeproduktion. Av marknaderna i Europa är Frankrike, som har infört en relativt hög CO2-skatt, troligen den marknad som inledningsvis kommer att prioriteras. För marknaden i Nordamerika ser företagen Kanada som en intressant inkörsport i och med undertecknandet av CETA-avtalet.

Men inget är ”hugget i sten” – du som företagare kan påverka hur vi skall arbeta.” LÄS MER OM PROJEKTET

Susanne Paulrud, RISE
Gustav Melin, Svebio
Bengt-Erik Löfgren, PelletsFörbundet
Maria Iwarsson Wide, Skogforsk

Vi använder oss av cookies.Läs mer