Tillbaka

Sommarhälsning från Svebio!

Sverige går på semester och vi får lite välbehövlig vila. Även vi på Svebio har i princip stängt kontoret för sommaren nu. Innan vi lämnade kontoret hann emellertid vi med ett par viktiga debattfrågor och inte minst en sevärd TV-sändning från Almedalen. Följ länkarna nedan så kan ni uppdatera er om ni känner lite bioenergiabstinens en regnig eller solig afton.

Ändring krävs – komplettera bonus-malus

Vi fick in en replik på Svante Axelssons debattartikel på SvD.se om att fossilbilar var näst bästa miljöalternativ. Debattartikeln kan komma att ligga till grund för en ny miljöbilsdefinition. Det vore mycket olyckligt och, i så fall, ytterligare en miljöbilsdefinition som måste ändras i efterhand. Vår replik förklarar varför, det vore bättre att utgå från konsumentverkets klimatindex för att utarbeta ny miljöbilsdefinition.

Bråttom sätta stopp för elcertifikaten

Vi har också skrivit en debattartikel i NyTeknik tillsammans med Svensk Vind om att på ett klokt sätt stänga elcertifikatsystemet innan det blir överfullt. En väldigt angelägen fråga för alla företag som investerat i förnybar elproduktion och får elcertifikat.

Se Almedals TV från DN-arena med Svebio och Niklas Ekdal

PelletsFörbundet och Svebio arrangerade ett intressant seminarium om hur mycket biobränsle vi kan producera i Sverige ”på rätt sätt”, om man följer miljö- och hållbarhetskrav. Fyra myndigheter har gett ut en ny rapport som sprider mer ljus över en flitigt diskuterad fråga. Se seminariet här.

Vad händer inom biodrivmedel?

Vill du ha den bästa överblicken? På Advanced Biofuel Conference den 18-20 september i Göteborg kan du träffa hela branschen och förstå vad som händer! Läs mer och anmäl dig här.

Till sist vill vi önska alla en härlig sommar, så hörs vi igen i början av augusti!

Vi använder oss av cookies.Läs mer