Tillbaka

Några goda skäl till att delta i Nordic Pellets 2018 i Helsingborg!

Det är snart dags för Nordic Pellets 2018, 30-31 januari i Helsingborg. Du har väl anmält dig så att du inte missar våra kunniga talare och trevligt branschmingel med nya och gamla kollegor?

Oskar Gilles Per

Oskar Larsson, Naturvårdsverket, Gilles Gauthier, European Pellet Council i Belgien, och Per Harsem från Fortum, är tre av våra talare på Nordic Pellets 2018.

Här är några goda skäl till att delta:

  • Pellets 2018 ger dig uppdatering på marknadsläget, som just nu är lite kärvt. Priserna på pellets och flis stiger och industrin har ibland svårt att få råvara, inte minst på grund av det blöta vintervädret, som stoppat avverkningar både i södra Sverige och i Baltikum. På konferensen kommer de flesta av de stora producenterna av pellets i Skandinavien  att vara på plats. Ta del av deras syn på marknadsläget.
  • Gilles Gauthier som är General Manager för European Pellet Council berättar om marknadsutvecklingen för pellets i Europa. Ett intressant föredrag med färsk  statistik.
  • Oskar Larsson som är chef för Naturvårdsverkets klimatmålsenhet kommer att tala om de utmaningar Sverige står inför i klimatarbetet. Vi har också ett särskilt pass om Klimatklivet och vilka möjligheter det skapar för branschen.
  • Per Harsem från Fortum HorsePower kommer att prata om Fortums tjänst att leverera stallströ i form av pellets och hämta hästgödsel för att använda som biobränsle i kraftvärmeverk. Ett nytt biobränsle som gör skillnad för kraft- och värmeverken i Sverige!
  • För producenter är särskilt andra dagens morgonpass intressant, hur man tillverkar en säkrare pellets av bättre kvalitet, som inte avger kolmonoxid vid lagring och har bättre hållfasthet.
  • Det viktigaste är naturligtvis att träffa branschfolk, att få en uppfattning om vad som händer i branschen och lägga grund för relationer som man gör affärer med eller kan driva projekt tillsammans med, samt att ha trevligt.

Det finns fortfarande platser kvar till studiebesöket på Västhamnsverket och konferensmiddagen.

Vi ses i Helsingborg 30-31 januari 2018!

TILL PROGRAM OCH ANMÄLAN

 

Vi använder oss av cookies.Läs mer