Tillbaka

Världsnyheter mötte storpublik i skogen

Världens största skogsmässa var i år större än någonsin, både till yta och till antal utställare. Många besökare lockades till Elmia Wood för att se skogliga nyheter med världspremiär och ta del av ny högteknologi och kunskap i skogarna söder om Jönköping.

– Det har varit en fantastisk mässa. Vi har fått kontakt med högteknologiska företag som vi inte kände till och träffat potentiella partners och kunder från hela världen, säger Edna Keane, vd för Treemetrics, Irland.

Totalt var 555 utställare från 28 länder på plats i Bratteborg för att visa upp sina nyheter under fyra intensiva dagar med besökare från världens alla kontinenter. Många av utställarna deltog på mässans nya område, Load & Transport, med temat logistik och virkeshantering, som drog många besökare.

Många besökare var intresserade av mässans nya område Drone Zone, där användbarheten för drönare i skogsbruket visades upp med både konferenser och live-test.

– Det har varit mycket folk och mycket business i Drone Zone. Min uppskattning är att två tredjedelar av våra besökare kom från utlandet, säger Urban Wahlberg, vd för Wabema och koordinator av utställarna i Drone Zone.

Läs mer hos Elmia

Vi använder oss av cookies.Läs mer