Tillbaka

Pressinbjudan: Välkommen till Nordic Pellets Conference 11-12 maj i Stockholm

Är du intresserad av att veta hur det går på pelletsmarknaden under det rådande kriget i Ukraina? Kan pellets vara en av lösningarna när vi ska ersätta naturgasen i Europa? Hur dubblar pelletsbranschen produktionen från dagens 40 miljoner ton när efterfrågan stiger? Det och mycket mer får du svar på under Nordic Pellets Conference 2022.


Svenska Bioenergiföreningen, Svebio, PelletsFörbundet och Bioenergy International välkomnar deltagare, online och på plats, till Nordic Pellets Conference 2022 på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, i Stockholm.

Konferensen arrangeras som ett hybridevent mellan 11 och 12 maj, med möjlighet att delta både online och på plats.

Onsdagen 11 maj startar med ett studiebesök på Alverbäcks Blommor på Ekerö, ett företag med en tydlig miljöprofil som arbetar med att minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan. På plats får vi lära oss om hur företaget använder sina pelletspannor för att värma upp sin anläggning för tulpanodling. Besökarna åker 09.30 med buss från Scandic Hotel Anglais och anländer 12.15 till IVA Konferenscenter där konferensen hålls. I dagsläget finns det några platser kvar på studiebesöket.

Pellets i praktiken

Under konferensen får du bland annat träffa Gilles Gauthier från European Pellet Council, som kommer prata om pelletsmarknaden i Europa samt tillgång och efterfrågan på konsumentmarknaden.

Du får också träffa Fiona Matthews från Hawkins Wright som talar om pellets för storskalig el- och värmeproduktion samt stora trender på pelletsmarknaden.

Marianne Haave McDonald från Ørsted i Danmark kommer berätta om hur företaget använder pellets för att producera el- och värme i Danmark samt om hur företaget jobbar för att öka den globala pelletsproduktionen – kommer de förbinda sig till långsiktiga leveransavtal exempelvis?

Konferensen är öppen för medier utan kostnad. Vi ser gärna att du som journalist registrerar dig och anmäler om du önskar delta.

Läs om programmet och anmäl dig här.

 Tid:
Onsdag 11 maj 2022 klockan 13.30 – 17.15 (lunch serveras 12.30)
Torsdag 12 maj 2022 klockan 09.00-15.30 (lunch serveras 12.30)

Plats:
IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

För mer information kontakta Gustav Melin, vd på Svebio tel 070-5244400 eller Anders Haaker, programansvarig, 073-927 19 57

Vi använder oss av cookies.Läs mer