Tillbaka

Svebio söker näringspolitisk expert

Nu söker Svebio en näringspolitisk expert. Ansök senast 15 april!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Svebio är en intresseorganisation som arbetar för att utveckla bioenergianvändningen på ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt. Vi är en medlemsorganisation för företag och privatpersoner som visar på möjligheterna att utveckla ett hållbart naturbruk, samtidigt med en positiv utveckling för biologisk mångfald och inlagring av kol i skog och mark.

Svebio har drygt tio anställda. Vi bedriver näringspolitik och projektverksamhet, arrangerar konferenser och ger ut två tidningar. Verksamheten är både svensk och internationell och vi har ambitionen att aktivt och synligt delta i samhällsdebatten. Hos oss blir du en del av en spännande verksamhet inom ett område där det händer mycket och där varje medarbetare har en viktig roll.

Klicka här för att komma till en film om oss och vårt arbete.

Din roll:

  • Arbetet innebär ett huvudansvar för att utveckla och driva Svebios näringspolitik, samt att bevaka och påverka beslutsprocesser som avgör villkoren för bioenergin i Sverige och EU. Detta arbete bedrivs i samverkan med VD och övriga medarbetare
  • Arbetet innefattar att besvara remisser, att delta i EU-konsultationer, att läsa och ha synpunkter på utredningar och rapporter, att skriva nyhetsbrev och debattartiklar, att författa underlag och egna rapporter, samt att delta i Svebios konferensplanering mm.
  • Erfarenhet av liknande arbete inom intresseorganisationer, myndigheter eller företag är en fördel men inget krav.
  • God kommunikativ förmåga och vana att även kommunicera på engelska är ett villkor för att klara arbetsuppgifterna.

Vem söker vi?

Vi söker en ansvarstagande, prestigelös och strukturerad person med intresse, driv och kompetens för att utveckla Svebios verksamhet. Du bör personligen dela Svebios värderingar om generella styrmedel utgående från hälsa, klimat och miljö. Svebio förespråkar marknadsekonomi och frihandel på likvärdiga villkor. Varje land eller region har därför rätt att försäkra sig om en trygg mat- och energiförsörjning, där arbetstillfällen, ekonomisk tillväxt, landsbygdsutveckling och förbättrad handelsbalans bör beaktas.

Du bör ha god kapacitet att läsa och förstå vetenskapliga rapporter och remisser för att kunna besluta och förmedla en uppfattning i linje med Svebios värderingar.

Övrigt

Arbetsplatsen är förlagd till Svebios kansli på Kammakargatan 22, inte långt från Hötorget i Stockholm. På Svebios kansli finns även redaktionerna för tidningarna Bioenergi och Bioenergy International, samt Pelletsförbundets kansli. Arbetsplatsen erbjuder en unik möjlighet att få kunskaper och kontakter i en snabbt växande bransch som verkar för ett förnybart och fossilfritt samhälle.

Är du intresserad?

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Berätta i din ansökan varför du tänker att Svebio kan vara rätt arbetsplats för dig. Sista ansökningsdag är 15 april men vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt. Ansökan mailas till gustav.melin@svebio.se.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten ställs till VD på Svebio Gustav Melin, 0705 244400 eller Kjell Andersson 0704 417087.

Vi använder oss av cookies.Läs mer